EGVV 1 remiseert tegen Diepenheim

20 Mar 2017

Het is dan weer zo ver, de tweede ‘Schipbeekderby’ van het huidige seizoen. De eerste eindigde zonder winnaar met een 1-1 gelijkspel. Waar EGVV vorige week met 1-0 verloor bij Neede, won Diepenheim overtuigend van DEO. EGVV 1 moest dus aan de bak om de punten in eigen huis te houden. Voor de wedstrijd komt de balsponsor van vandaag, Spar Kleis uit Diepenheim, EGVV nog even voorzien van een gloednieuwe krat met bidons, waarvoor dank!

EGVV heeft nog steeds personele problemen bij afwezigheid van Robin. Stand-in Ronald R. was ook niet helemaal fit, waardoor Arjan in de basis kon beginnen. Mede omdat Matthijs de vorige wedstrijd een rode kaart pakte en wederom een wedstrijd tegen Diepenheim moet missen. De bank wordt gevuld door Niels, Ilvan en Maik. De scheidsrechter geeft aan wel zin te hebben in een derby en veel door te laten voetballen, met die wetenschap kan de wedstrijd beginnen!

Diepenheim komt feller uit de startblokken dan EGVV en heeft het betere van het spel, maar verder dan een kopbal op de bovenkant van de deklat komen ze vooralsnog niet. Na 10 minuten is het echter wel raak, Daan Haafkes van Diepenheim kan wegdraaien bij Jelle en stuurt Bennie Brinkman weg. Deze maakt geen fout één op één met Dennis en zo kijkt EGVV tegen een 0-1 achterstand aan.

EGVV kan geen vuist maken en komt niet echt in de zestienmeter van Diepenheim, Diepenheim controleert te wedstrijd. Na 35 minuten komt hier verandering in, Matthias kan Gijs Haan in de sprint niet bij houden en trekt hem aan zijn shirt. Waarschijnlijk uit reactie maakt Gijs (al dan niet) een trappende beweging richting Matthias. Het gevolg: een gele kaart voor Matthias en een rode voor Gijs. EGVV krijgt hierna wat meer overwicht met een man meer op het veld en dit betaalt zich meteen uit in een schotkans van Arjan waar de keeper van Diepenheim redding op moet brengen en een schot van Jorn dat net over gaat.
Na de thee is de eerste kans voor Diepenheim, maar Dennis weet prima redding te brengen op een afstandsschot. Daarna is het EGVV dat weer het initiatief neemt, het doet een paar aanvallende wissels en schuift een mannetje door. Er komt meer pressie maar uitgespeelde kansen krijgt EGVV ook niet. Diepenheim probeert achterin de deur dicht te houden en via een counter een keer gevaarlijk te worden.

Na vele minuten pressie wordt er toch een foutje gemaakt in de Diepenheimse verdediging: Een uitgestoken been vloert Ronald en de scheids kan niets anders doen dan een strafschop geven. Ronald is koeltjes vanaf de stip en laat het netje bollen! Daarna ruikt EGVV dat de overwinning er misschien nog wel in zit, maar het kan geen potten meer breken. Niels probeert het nog eens vanaf 16 meter met een schot en een vrije trap van Wesley komt in de rebound niet bij twee instormende EGVV-spelers, waardoor de eindstand 1-1 is.

Wederom een gelijkspel dus in deze derby. Komend weekend is EGVV vrij omdat er een oneven aantal teams in de competitie zit. Daarom wordt er over twee weken, wederom thuis, gevoetbald tegen vv Bentelo, de laatste tegenstander uit de top 5 die EGVV voor de tweede keer tegen komt. Tot dan op Sportpark de Benneker!

Jelle Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

11'     0-1
30' Wissel Maik Wanink vervangt Silard Meutstege
35' Gele kaart Matthias Hilhorst
35' Rode kaart
37' Wissel
40' Gele kaart Biense Klein Braskamp
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
47' Gele kaart
60' Wissel  Niels Voortman vervangt Jelles Tjoink
65' Wissel
68' Gele kaart
72' Wissel Ilvan Schrijver vervangt Arjan Zieverink
75' Wissel
  80' Doelpunt (Strafschop) Ronald Zieverink 1-1