EGVV 1 remiseert tegen DEO

28 Sep 2016

Zondag 25 september. Een zonovergoten nazomerdag op Sportpark “De Benneker” waar EGVV 1 aan mag treden tegen Dijkhoek en Omstreken, oftewel DEO. EGVV 1 kent nog geen beste seizoensstart, er werd tweemaal verloren en het enige punt werd gepakt in de derby tegen GSV’63, het wordt dus wel een keer nodig dat de formatie van oefenmeester Kleine Toereers punten gaat pakken.

Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag lijken aanwezig, maar niets is minder waar. De door de KNVB aangewezen leidsman komt niet opdagen, hij zit vast van het mooie weer te genieten op een terras. In overleg met DEO en de KNVB wordt de jeugdige Ruben Hilhorst gepromoveerd van grensrechter tot scheidsrechter en zo kan er toch om 14.00 uur afgetrapt worden.

EGVV blijft kampen met een niet volledig fitte selectie, Wesley is afwezig en daarom zakt Robin een linie. Jorn is wel weer fit genoeg en hij mag het meteen vanaf het begin laten zien.

Het begin van de wedstrijd is relatief rustig. Beide teams tasten de tegenstander af en dreiging voor de goal is er nog niet. Dit verandert na een kwartiertje, waar DEO een ingestudeerde corner niet kan promoveren tot een doelpunt en ook EGVV een cornerbal krijgt. Niet veel later is het raak voor de gasten uit Borculo. De bal wordt na een afgeslagen voorzet teruggelegd op de zestienmeter en DEO-speler Menk Hendriksen kan de bal onderin de hoek schuiven en EGVV-goalie Dennis Willems kansloos laten. Gelukkig voor iedereen die een groen hart heeft kan EGVV tien minuten later langszij komen. Matthias wordt weggestuurd door Ronald en deze legt de bal perfect breed op de meegelopen Jelle die de bal in het doel kan tikken. EGVV heeft in de eerste helft het betere van het voetbal en eindelijk betaalt dit zich uit in een doelpunt. Toch deelt DEO voor rust nog een tik uit aan EGVV. Een vrije trap van een meter of 25 wordt benut door Eduard Graaskamp, waardoor het scorebord 1-2 aangeeft als er gerust gaat worden.

Aan EGVV de taak om na de rust terug te komen in de wedstrijd. Het voetbal was bij vlagen aardig goed maar wederom kijken de mannen uit Gelselaar tegen een achterstand aan.

Na rust mag EGVV al snel aanleggen voor een vrije trap. De bal ligt goed voor een linkspoot en Matthias wed om een “tientje” met Robin dat hij de bal er in gaat schieten en dat doet hij! Met een wreeftrap knalt hij de bal in de lange hoek, 2-2.
EGVV en DEO maken in het restant van de tweede helft beide nog wel aanspraak op de overwinning maar het niveau wordt minder omdat beide teams vermoeid worden. Van EGVV kant komen er een paar voorzetten, kopkansen en schoten van afstand maar het komt maar tot één uitgespeelde kans, man of the match Matthias kan de bal echter niet langs de keeper krijgen. De grootste kans uit de tweede helft komt op het conto van DEO. Een afstandsschot ketst af op de doelpaal en in de rebound wordt de bal een metertje naast geschoten. Een prima fluitende Ruben blaast hierna voor het laatst die dag op zijn fluit en zo wordt het seizoenstotaal voor EGVV verdubbeld naar twee punten.

EGVV heeft nu extra lang de tijd om zich voor te bereiden op de clash uit tegen Diepenheim, omdat voor komend weekend geen wedstrijd op het programma staat. Er wordt dus op 9 oktober gespeeld op Sportpark “De Koppel” in Diepenheim, waar EGVV nog wat recht te zetten heeft. Tot dan!

Jelle Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

19' Doelpunt Menk Hendriksen 0-1
28'' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 1-1
  38' Wissel
  42' Doelpunt Eduard Graaskamp 1-2
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
48' Doelpunt Matthias Hilhorst 2-2
  50' Gele kaart Nr. 14
  61' Wissel Silard Meutstege vervangt Jorn Meutstege
  83' Wissel Jan Willem Sobering vervangt Thomas Rensing
90' Wissel Ramon Klein Braskamp vervangt Matthias Hilhorst
  90+1'   Einde Periode