EGVV 1 kan slechts

12 Sep 2016

Op zondag 11 september stond de wedstrijd EGVV – Buurse op het programma. Na een slechte start van het seizoen (uit verloren bij Meddo), was het noodzaak vandaag de eerste punten binnen te halen.

EGVV kon weer beschikken over bijna een fitte selectie. Jorn Meutstege en Matthias Hilhorst mochten beide het van de fysio weer proberen. Laatstgenoemde mocht in de basis beginnen. Alleen Marco Zieverink was nog niet fit genoeg om weer in actie te komen voor EGVV 1. De selectie werd aangevuld door Raymon Klarenberg en Edwin Megelink.

Na een slechte wedstrijd vorige week waar het ontbrak aan inzet en duels winnen, begon EGVV dit keer wel goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. In de 9e minuut is dan het wel raak voor EGVV. Na een slechte aanname van de laatste man van Buurse kan Ronald de bal onderscheppen waardoor Ronald alleen op de keeper afgaat en beheerst binnenschiet. 1-0. Hierna gaat EGVV door in de 11e minuut is het zelfs bijna 2-0 voor EGVV. Na een goede voorzet van Silard op Jelle die op 5 meter de bal kan binnenschieten, maar Jelle schiet helaas over. Na 15e minuten komt de eerste kans voor Buurse. De spits van Buurse komt 1 op 1 met Dennis, maar Dennis redt goed. In de resterende minuten van de eerste helft zijn er wat kleine kansen over en weer.

Rust

Na rust is er niks meer te zien van het goede spel van EGVV. Er zijn nog maar 3 minuten gespeeld in de 2e helft of het is alweer gelijk. Bij een corner wordt er niet goed opgelet waardoor een speler van Buurse volledig vrij kan inkoppen. 1-1. Na een paar kleine kansjes van EGVV is het voornamelijk Buurse die de kansen krijgt. In de 79e minuut is het dan wel raak voor Buurse. Na een steekbal door de verdediging van EGVV komt een speler van Buurse vrij voor de goal die het dan afmaakt. 1-2. Een paar minuten later is het opnieuw raak voor Buurse. Een diepe bal op een aanvaller van Buurse valt precies goed waardoor hij de bal over Dennis heen lopt. 1-3. Het slotakkoord komt van Buurse, een schot van 40 meter gaat over Dennis heen in de goal. 1-4.

EGVV kan terugkijken op een goede eerste helft waar het vergat de voorsprong te vergroten.
Aankomende zondag zal EGVV aantreden tegen GSV. EGVV heeft de laatste jaren niet gewonnen in Geesteren. Tijd voor EGVV om deze serie te doorbreken. De derby wordt om 14:00 gespeeld op sportpark “de Brouwer” in Geesteren.

Thomas Rensing

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

9' Doelpunt  Ronald Zieverink 1-0
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
48' Doelpunt Ten Vregelaar 1-1
56' Wissel Jorn Meutstege vervangt Matthias Hilhorst
62' Wissel
67' Wissel Raymon Klarenberg vervangt Silard Meutstege
75' Wissel Edwin Megelink vervangt Jorn Meutstege
79' Doelpunt M. Bomkamp 1-2
83' Doelpunt Bruggert 1-3
87' Wissel
90' Doelpunt M. Bomkamp 1-4
  90+1'   Einde Periode